april 2019

Frederiksbro: Første spadestik er taget

Hillerød får en helt ny bydel, når et af Danmarks største private boligbyggerier står færdigt.

Zoom Illustration: Mangor & Nagel
Illustration: Mangor & Nagel

Et af Danmarks største boligbyggerier, Frederiksbro, havde første spadestik forrige uge, og markerer dermed begyndelsen på en helt ny bydel i Hillerød.

Projektet, som har været undervejs i 12 år, kommer til at rumme 1.300 boliger fordelt på 120.000 kvadratmeter, og med adresse centralt i Hillerød. Udover boliger med plads til 3.500 nye beboer, kommer Frederiksbro også til at rumme 5.000 kvadratmeter erhvervslejemål og parkeringshus. Samlingspunktet i den nye bydel bliver et stort, grønt område med en 300 meter lang kunstig aktivitetssø, Svanesøen, der skal formes som en svane på flugt.
 


Foto: Allan Nørregaard

Forrige torsdag blev første spadestik så endelig taget, da bygherre og milliardær Mikael Goldschmidt selv satte spaden i jorden – i selskab med Hillerøds borgmester Kirsten Jensen, 1. viceborgmester Klaus Markussen samt de to entreprenører Christian Paulsen fra Byggeselskabet Paulsen A/S, og Halldór Ragnarsson fra Pihlkonsortiet.

Frederiksbro er delt op i to områder, A og B, og udføres i flere etaper. I samarbejde med Pihlkonsortiet og Mangor & Nagel er ÅF med til at projektere etape 2 i område A. Projektet er på ca. 45.000 kvadratmeter, og består af 40.000 kvadratmeter boligbyggeri samt 5.000 kvadratmeter erhvervsbyggeri/parkeringshus.

Læs mere om projektet og vores ydelser her.