marts 2018

Midtconsult certificerer LEED ND

Hos Midtconsult går vi op i bæredygtighed og derfor er vi stolte af, at kunne føje endnu en certificering til vores portefølje inden for bæredygtigt byggeri.

Grønne kvarterer er en integreret del af løsningen på de miljømæssige udfordringer vores planet står over for i dag. Befolkningen bruger hvad der svarer til 1,5 gang af klodens ressourcer til at dække behovene i hverdagen og absorbere den resulterende affald. Denne måling af vores planets bæreevne betyder, at det tager jorden 18 måneder at regenerere hvad bruges kun på 12 måneder. Så der er stærkt behov for forandringen i vores levevis og den måde vi bygger på, og denne bølge er allerede er godt i gang. I byggeriet ser vi tendenser mod en mere bæredygtig tilgang til hvor, hvorfor og hvordan vi bygger. Bygningscertificeringerne er blot en af de værktøjer der anvendes og udvalget er stort. Hos Midtconsult og generelt i hele byggebranchen ser vi derfor en tiltagende efterspørgsel for bygningscertificeringer.
 

Fokus på bæredygtige byområder
Som noget nyt er vi nu i stand til at certificere byområder efter den amerikanske LEED Neighborhood Development (ND) standard. Med en LEED ND certificering opnås et byområde hvor der er tænkt på bæredygtighed ud fra et bredt perspektiv. Kriterierne i LEED ND sørger for at der under planlægning og udførelse er dokumenterbare bæredygtighedsmål som næradgang til offentlig transport, indkøbsmuligheder, skoler, grønne og rekreative områder og adgang til services. Der er vurderet på næradgang til arbejde og prisoverkommelige boliger, at infrastrukturen er venlig mod gående og cyklende trafik, samt at der er adgang til lokal fødevareproduktion. Der stilles ligeledes krav til reduktion af indendørs og udendørs vandforbrug, minimering af affald samt regnvandshåndtering og vedvarende energiproduktion.
 

Desuden er Midtconsult også i stand til at certificere byområder efter DGNB-standarden og vi kan ligeledes certificere alle bygningstyper efter blandt andre LEED, DGNB og BREEAM. Vil du også gerne bygge bæredygtigt? Så kom gerne forbi vores kontor i Herning og hør om mulighederne.