oktober 2014

Midtconsult hjælper med undervisningen

Et tidligere samarbejde fik Erhvervsakademiet MidtVest til at kontakte Midtconsult igen, da der endnu engang var brug for flere kræfter til undervisningen på VVS-installatøruddannelsen.

Midtconsult hjælper med undervisningen
 

Tidligere samarbejde sikrer god undervisning

Eleverne på VVS-installatøruddannelsen får det første halve år bl.a. tegneundervisning, hvor de skal lære de grundlæggende værktøjer og teknikker i tegneprogrammet Revit MEP. Underviserne inden for området var hængt op og behovet for hjælp udefra opstod.

På baggrund af et tidligere samarbejde for 2 år siden, hvor Merete Nygaard Mikkelsen hjalp skolen med undervisning i Autocad, valgte skolen igen at kontakte Midtconsult, i håb om at Midtconsult kunne være behjælpelige. Eftersom vi er en virksomhed, der lever af at hjælpe andre, så var svaret logisk. Selvfølgelig vil vi gerne hjælpe, siger direktør Knud Nielsen.

Merete som er én af vores meget erfarne Tekniske Designere, har tidligere fået ros af skolen, for at være utrolig dygtig og løfte de studerende på tegneområdet til et helt fantastisk niveau. Derfor var det også oplagt, at det var Merete, som skulle hjælpe til med tegneprogrammet igen.
 

Interesse og engagement sejrer over travlhed

Udover at Merete for tiden arbejder på store projekter som Lyngby Hovedgade, Copenhagen Markets og Campus Odense så varetager hun også supportdelen hos Midtconsult. Merete siger selv, at smagen for at undervise er kommet igennem supporten, hvor hun ofte hjælper kollegaer med problemstillinger, at hun har fået smag for at undervise og give viden fra sig.

Samtidig med at hun giver viden fra sig, så oplever Merete også, at det er sjovt og givende at få elevernes helt umiddelbare input tilbage. De stiller mange spørgsmål som, ”Hvorfor gør man det?”, ”Hvorfor skal det se sådan ud?” og ”Er der ikke noget man kan gøre anderledes?”. Merete fortæller at det får hende til at tænke på, hvorfor det er at man gør som man gør og om man kunne gøre det smartere?

Merete fortæller også at det er dejligt at undervise i en klasse, hvor eleverne engagerer sig. For eksempel så modtog Merete mails i skolens efterårsferie, med spørgsmål om hvordan man sætter radiatorer ind i tegningen. Noget som de først skulle lære senere i forløbet.
 

Eleverne er vilde med den udefrakommende undervisning

Ud over at Merete får en masse input fra eleverne, så nyder de også af at få helt frisk og up to date viden inden for området og det er da også sket, at noget af undervisningsmaterialet efterfølgende er blevet skrevet om, fordi man har fundet ting, som ikke helt var aktuelt længere.

Merete underviser to timer hver onsdag, men eleverne har faktisk givet udtryk for at de gerne vil have meget mere og et forsøg med fire timer blev også positivt modtaget.

Ud over de to timers undervisning hver uge, så ligger der også en del forberedelsestid, især fordi der ikke helt præcist foreligger noget materiale som hun kan undervise ud fra. Så der bliver lagt nogle aftener og interessetimer i at få lavet noget undervisningsmateriale som eleverne kan bruge og lære ud fra.
 

Hos Midtconsult er vi glade for at have nogle dygtige og engagerede medarbejder, som ikke er bange for at give en ekstra hånd og hjælpe til, hvor der er brug for det, udtaler Knud Nielsen.