januar 2018

Midtconsult til højhuskonference i Sydney

I slutningen af oktober var to af Midtconsults konstruktionsingeniører Jacob Andersen & Martin Hørby Hoffman i Sydney og Melbourne. Her deltog de i den internationale konference CTBUH 2017, der har fokus på højhusbyggeri og tiltrækker verdens førende eksperter på området.

CTBUH 2017 tiltrækker verdens førende eksperter blandt både entreprenører, bygherrer, lejere, arkitekter, ingeniører og leverandører. Konferencen, som afholdes af The Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH), havde i år over 1200 deltagere fra 44 lande. CTBUH er verdens førende ressource for fagfolk med fokus på etablering, design, konstruktion og drift af høje bygninger og fremtidens byer. Organisationen blev grundlagt i 1969 og agerer som en non-profit organisation med hovedkontor i Chicago. CTBUH faciliterer vidensdeling af den nyeste viden inden for højhuse gennem publikationer, forskning, arrangementer, arbejdsgrupper og et omfattende netværk af repræsentanter. Derudover afholder de hvert år en international konference i en relevant by med oplæg fra førende eksperter inden for alle discipliner af højhusbyggeri.

Jacob og Martin deltog på konferencens tekniske spor, som blandt andet berørte emnerne: future technologies, digital platforms & smart building solutions. Her blev de præsenteret for de nyeste teknologier på området, der både lægger vægt på fremtidens bæredygtighed, kunstig intelligens og fremskridt inden for ekstreme højder. Inden for digitale platforme var der særligt fokus på, hvordan performance data, 3D-simuleringer og rapid-response platforme har stor indflydelse på højhusindustrien.

Udover at deltage i konferencens mange faglige oplæg, var Midtconsults repræsentanter også til netværksaftener med ingeniører fra andre lande, der også arbejder med højhusbyggeri. Her blev der udvekslet erfaringer om arbejdsmetoder, da dissekan være meget forskellige fra land til land. Blandt andet oplevede Jacob og Martin, at vi i Danmark bruger en meget teknologisk og avanceret tilgang til opgaveløsningen, mens man i andre lande bruger en mere direkte tilgang om at ”bigger is better”. De to Midtconsult ingeniører havde også en interessant samtale med en australsk ingeniør om programmet Etabs, der er det mest anvendte program til beton/high rise, men som ikke benyttes særligt meget i Danmark. Et program, der nu skal undersøges nærmere i Midtconsult.

Konferencens program bestod også af besøg på byggepladser i Melbourne, hvor man kom helt tæt på processerne for højhusbyggeri i Australien. Her kunne Midtconsults ingeniører suge ny viden til sig om, hvordan man organiserer en byggeplads i storbyen, hvor alt plads er udnyttet. Her er løsningen en mobil byggeplads i fem etager med særlige metoder til materialelevering og montering. Metoder, som vil kunne implementeres i fremtidige projekter for at optimere byggeriets samlede proces fra tegnebræt til ibrugtagning. Byggeprojekterne er opbygget omkring det, der kaldes Construction Methodology, som endnu ikke er særligt udbredt i Danmark. Her fokuserer man på at vælge den bedste samlede løsning i stedet for de bedste delløsninger, som oftest ikke tager hensyn til de andre løsninger. Ved at udfordre kassetænkning er det muligt at vælge en dyrere løsning på et område, fordi man derved kan vinde mere på et andet område.

Alt i alt var Midtconsults deltagelse i konferencen meget berigende, og vores konstruktionsingeniører glæder sig til at benytte den nye viden i samarbejdet med vores kunder på både eksisterende og fremtidige projekter. I øjeblikket arbejder Midtconsult på højhusbyggeriet Papirtårnet i Silkeborg og Carlsbergbyens højeste bygning på 125 meter i København.

Hvis du vil høre mere om vores ydelser inden for højhusbyggeri, er du velkommen til at kontakte:
Carsten Rodal, Afdelingsleder i Konstruktionsafdelingen i Herning, cr@midtconsult.dk, tlf. 29 62 18 10
Christian Corydon Frederiksen, Afdelingsleder i Konstruktionsafdelingen i Aarhus, ccf@midtconsult.dk, tlf. 23 34 37 36