Amaryllis Hus - Grønttorvet

Fakta:

Bygherre:
FB Gruppen A/S
Totalentreprenør:
Ingcon A/S
Arkitekt:
Mangor & Nagel A/S og Tegnestuen LOKAL
Areal:
10.217 m²
Årstal:
2016-2018
ÅF's ydelser:
Komplet ingeniørrådgivning

I april 2016 forlod gartnere og blomsterhandlere Grønttorvet, der åbnede i 1958. I stedet skyder en ny bydel op på den 160.000 kvadratmeter store grund.

Amaryllis Hus er en del af Grønttorvet, et nyt område i Valby, som er placeret på den gamle Grønttorvsgrund, hvor planen er at opføre 2.200 ejer-, andels- og lejeboliger over en periode på 4-5 år.

Med et areal på 10.217 m² består Amaryllis Hus af 83 ejerboliger, kælderareal med depotrum og cykelparkering, og en café i stueplan. Projektet er bygget som et længebyggeri i 4-6 etager samt et boligtårn på 15 etager, med udsigt over byen og den 23.000 kvadratmeter store, grønne Grøntorvspark, der samler hele området.

Som det første ud af fire tårne på Grønttorvet har der været stort fokus på designet, som har reference til den ældre og industrielle bygningsmasse i området. Facaden er opført i håndstrøgne tegl i en søjle-/bjælkestruktur. Denne struktur er forstærket ved at vinduesfacaderne er placeret ind i ”nicher”, hvor altaner flere steder også er integreret.

For at videreføre Grønttorvets ånd og historie, er tagområderne udnyttet til at lave fælles taghaver og væksthuse, som er integreret ind mellem solceller, trappehuse og teknikrum. Den grønne beplantning skaber ikke blot et hyggeligt miljø på tagområderne, men aflaster samtidig kloaksystemet, da planterne optager en stor del af regnvandet.

ÅF har ydet komplet ingeniørrådgivning på projektet, og en del af arbejdet på dette byggefelt har involveret byggemodning, infrastruktur og brandstrategi – herunder tårn, energiramme og konstruktioner.

 

Foto: Tom Jersø