DR Byen

Fakta:

Bygherre:
Nordisk Film Biografer
Arkitekt:
Vilhelm Lauritzen, DISSING+WIETLING
Areal:
132.500 m²
Årstal:
2003 – 2006
ÅF's ydelser:
Projektering, indeklima-
simuleringer.
DR Byen er planlagt ud fra et ønske om, at bygningskomplekset skal være enkelt og let kunne opfattes som en bygning - som et gigantisk multimediehus. Alligevel skal huset byde på mange oplevelsesmuligheder og være varieret i sit arkitektoniske udtryk.
 
DR Byen er opdelt i fire segmenter eller huse, som bygges i etaper. For at opnå størst mulig variation er de forskellige dele tegnet af forskellige arkitekter. En helhedsplan for byggeriet sikrer arkitektoniske og funktionelle sammenhænge i det alsidige multimediehus.
 

Det er i helhedsplanen, at inspirationen fra den mellemøstlige kasbah findes. Et centralt element er en indre gade, der binder de fire segmenter sammen. Og sammenhæng er nødvendigt i DR Byen, der i omfang svarer til fire fodboldbaner.

Af de 4 segmenter har midtconsult være inddraget i segment 1 til 3 i forskellige roller.
I segment 1, den indre gade og segment 3, har midtconsult været leverandørrådgiver for Spæncom og udfærdiget produktionstegninger og statik for betonelementer. 

I segment 2 har midtconsult bistået Entreprenør (NCC) vedrørende projektoptimeringer i forhold til opførelse af råhuset.
Endvidere har midtconsult været leverandørrådgiver for HB-trapper, hvor arbejdet bestod i at udfær-dige produktionstegninger og statik for trapper og værn mv. i segment 1 og 2.