Hyldgårdsskolen, Ikast

Fakta:

Bygherre:
Ikast-Brande Kommune
Ingeniør:
Midtconsult
Areal:
ca. 5.400 m²
Årstal:
2012 – 2013
ÅF's ydelser:
Midtconsult yder projekteringsledelse, byggeledelse og tilsyn samt sikkerheds-
koordination under projektering og udførelse.

Midtconsult er totalrådgiver på energirenovering af Hyldgårdsskolen.

Der foretages energioptimering af Hyldgårdsskolen i Ikast
på nedenstående måde:
Facadepartierne projekteres efter 2015 energiklasser.
De eksisterende vinduer og døre er af materialet træ med 3-lags glas og fyldninger med 125 mm isolering. Der er tale om 82 stk. vinduespartier med integreret opluk og 42 stk. vinduespartier med integreret døre. I alt 1.075 m². Alle vindues- og dørpartier udskiftes til nye energieffektive partier.
 
På Hyldgårdsskolen er der 103 ovenlyskupler. De nyeste, som er fra år 2005, bliver energieffektiviseret ved hjælp af en 6 mm polycarbonatplade monteret under ovenlyskuplen. De resterende som er af ældre dato udskiftes til nye energieffektive ovenlyskupler. I alt 100 m².
 
Belysningsanlægget er ældre armaturer med jernkernespoler.
Belysningsanlægget udskiftes til et nyt energieffektivt belysningsanlæg forsyner med sensorer til styring af lyset.
 
Etablering af solcelleanlæg: Der etableres solceller på Lille fløj ca. 217 m². Mellemfløj ca. 153 m². Kontorbygning ca. 155 m². Hal A 398 m². og Hal B 413 m².
 

Midtconsult udarbejder udbudsmaterialet (fagentrepriser). Statiske beregninger ved solcelleanlæg på tage og belysningsanalyser m.v. Der udarbejdes digitale tegninger, Plan for Sikkerhed og Sundhed. Håndtering af sikkerhedskoordinator P og B, budget, byggestyring, tilsyn og byggeregnskab.