ISIB (International School Ikast-Brande)

Fakta:

Bygherre:
ISIB, Ikast Brande Kommune og Bestseller
Totalentreprenør:
KPC Herning
Arkitekt:
C.F. Møller
Ingeniør:
Midtconsult
Areal:
2.360 m²
Årstal:
2012 – 2013
ÅF's ydelser:
ingeniørrådgivning samt akustik- og brandrådgivning

ISIB International skole med SFO og børnehave med elever fra 27 forskellige lande, beliggende på Bøgildvej i Ikast, i et område hvor Handelsskolen HHX Ikast, Ikast-Bande Gymnasium med den internationale linje og Pædagogseminariet i forvejen ligger.

Skolen er udformet, så bygningerne i det flade landskab danner et indre gårdrum, Administration, børnehave og klasselokalerne ligger i 2 murede fløje. Fløjene danner et stort flot atrium, der både er et stort rum, men også indeholder en mængde muligheder og forskelligartet aktivitet. Fællearealet i stueplan kan anvendes til samlingslokaler m.v.

Selve skolen er disponeret som en lille ”by” – med små bygninger der ligger omkring et lille torv og små gader. Disse indre rumligheder er placeret på en måde, der fra alle steder giver udkig til det grønne landskab og samtidigt et fin lysindfald fra alle verdenshjørner.

Skolens hjerte, de delvist teglstensbeklædte bygnings-kroppe der omkranser et særligt formet og dobbelt højt torveområde, hvor der er mulighed for at samle alle skolens elever. I dagligdagen er rummet det centrale omdrejningspunkt, hvor der er adgang til alle skolens multifunktionelle faciliteter. Ved et stort sydvendt glasparti, er der skabt et naturligt område til kantinefunktion i tæt forbindelse med hjemkundskabslokalet. Samtidigt vil rummet også kunne anvendes til lettere idrætstimer med dans og bevægelse.

Skolen opføres i energiklasse BR10.