Langgadehus, Valby

Fakta:

Bygherre:
Kuben Byg
Entreprenør:
Københavns Byggestyring A/S
Arkitekt:
Mannik & Storm
Areal:
14.000 m²
Årstal:
2009-2010
ÅF's ydelser:
Projektering el, vvs og konstruktioner.

Plejecentret Langgadehus er en selvejende nyopført institution.
Det er centralt beliggende nær indkøbscentret Spinneriet, lokale forretninger og caféer. Der er gode tog og bus forbindelser nær plejehjemmet.

Plejecentret består af 72 boliger alle inkluderende bad og the køkken. Plejecentret er meget lyst med store glaspartier ved fællesarealerne og ved de hyggelige opholdsrum. Der er altaner til alle fællesopholdsrum på 1. sal og terrasse til alle fællesopholdsrum i stueetagen. Plejecentret har en stor dejlig gårdhave, hvor vi opholder os i de varme perioder. Plejecentret består af 3 afdelinger, med 2 opholdsrum i hver. Hver afdeling er opdelt i 2 afsnit med 12 boliger i hver - i alt 24 boliger i hver afdeling.

Plejehjemmet har eget produktionskøkken og en fuldtidsansat aktivitets medarbejder. Der afholdes løbende fester og arrangementer efter årstiden og traditioner.
 
Ovenover plejecentret er der opført 59 familieboliger udført som trækassetterelementer. Familieboligere er placeret med altaner liggende inde i gårdrummet med udsigt til plejecentrets smukke sansehave.
 
Byggeriet opføres så det kan kategoriseres i energiklasse 1.
 
Byggeriet består af betonelementer i stue og 1. sal og med præfabrikerede trækassetteelementer på 2. og 3. sal.