Papirtårnet

Fakta:

Bygherre:
Aberdeen Asset Management
Totalentreprenør:
KPC Herning
Arkitekt:
Aarstiderne Arkitekter
Areal:
15.500 m2
Årstal:
2017-2020
ÅF's ydelser:
Delt ingeniørrådgivning

Papirtårnet bliver med sine 23 etager 70 m højt og kommer til at bestå af både lejligheder og boxbutikker. ÅF er med til at rådgive på tårnet samt en 3.000 m2 stor parkeringskælder med en automatisk bilelevator, der kan styres via en app på telefonen.

Projektet ligger på bredden af Silkeborg Langsø i bydelen Papirfabrikken, hvor tårnet funderes på 76 pæle med diameter på 120 cm, der bores 40 m ned i undergrunden. De røde teglelementer og altaner i gyldne materialer er valgt for at skabe en relation til de gamle fabriksbygninger I området. 

Byggeriet kommer til at bestå af 83 ejerlejligheder fordelt på 10.630 m2, der findes i varierende størrelser med to til fem værelser. Opholdsarealerne dækker 1.100 m2, og består bl.a. af private altaner og store fælles terrasser, hvor der er tænkt på lyset, rummet, højden og ikke mindst vinden, så de kan bruges året rundt. Derudover indeholder projektet boxbutikker på i alt 750 m2.

Byggeriet følger de skærpede energikrav og er mærket med ”Lavenergiklasse 2020”. En garanti for et meget lavt energiforbrug, der er til glæde for både klimaet og økonomien. 

En spændende feature ved parkeringskælderen er den automatiske bilelevator. Her køres bilen ind på den samme faste ledige plads, og så sørger elevatoren for resten. Når man skal bruge bilen igen, bestilles den via en app og står efterfølgende klar på den samme plads igen. 

Der er direkte elevator fra de øvrige etager ned til P-kælderen, som er adgangskontrolleret.

ÅF yder fuld ingeniørrådgivning på konstruktioner, el, VVS, akustik (herunder ekstern vejstøj), brand, anlæg og miljø. Derudover har vi stået for byggeledelsen i forhold til ledningsomlægning samt forestået fotoregistrering af nabobygninger forud for pæleramningen.


Illustration: Årstiderne Arkitekter