Stauning Whisky

Fakta:

Bygherre:
Stauning Whisky
Entreprenør:
Hansen & Larsen
Arkitekt:
Loop Architects
Areal:
4.000 m2
Årstal:
2016-2018
ÅF's ydelser:
Komplet ingeniørrådgivning

Stauning Whisky udvider produktionen med et destilleri bestående af fem bygninger, hvor man gennem store glaspartier kan følge med i processen fra start til slut.

Danmarks berømte Whiskyproducent udvider produktionsapparatet til en årlig produktion på 900.000 liter whisky. Det sker i nybyggede faciliteter på ca. 4.000 m².

De nye bygninger er tegnet, så de passer til den gamle gård og falder ind i det omgivende landskab. Indvendigt danner rammernes bjælker og søjler åbne arbejdsdæk omkring destilleriets store tanke.

Udvidelsen består af ny malteri, ovnbygning, mæsk og gæring samt destilleri. Bygningerne udføres i stålrammer med ca. 45° taghældning og er sammenbyggede 2 og 2. Ombygningen har en betonkerne i kælder og stue, mens 1. sal udføres i stål. Facaderne opbygges i isoleringspaneler som beklædes med træ. I gulve mod syd isættes store glaspartier. Bygningerne er ca. 13 m høje.

Alle bygninger indrettes, så der bliver plads til rundvisning af turister, som i dag i eksisterende produktion.

Stauning Whiskys nye byggeri forventes færdigt i 2018. Planen er på et senere tidspunkt at udvide med tapperi og lagerfunktioner ud fra den samme arkitektoniske tilgang.