Støj og akustik på hospitaler og sygehuse

Støj og akustiske forhold spiller en væsentlig rolle i både ældre hospitals- og sygehusbyggeri. Ro, hvile og kost har nærmest altid været en del af rammerne for optimal helbredelse. Vores akustiske rådgivning sikrer, at der er gode rammer for ro og hvile. At opnå en god akustik og begrænsning af generende støj kræver en gennemgang af byggeriet, hvor anvendelse, omgivelser, hygiejne, slitage mv. tages med i betragtningen.

For eksempel skal gulve i gangarealer kunne klare mange tunge transporter, men samtidig ikke give anledning til generende trinstøj fra mange fødder. Atrier, kantiner og fællesrum må ikke være for klangfulde og rungende.

Samtaler mellem patienter, pårørende og det lægefaglige personale skal have gode forhold – taleforståligheden skal prioriteres, og det betyder dæmpede rum med ugenerende baggrundsstøj.

Vejstøj, togstøj og vibrationer mv. skal overholde de vejledende støjgrænser. De rette støjmæssige og akustiske tiltag kan være nødvendige for at opnå det mål, herunder anvendelsen af dæmpende støjværn og vinduer.

I ÅF har vi erfaring med beregning af støj, dæmpning, bygningsakustik og rumakustik. Vi har stort kendskab til forskellige produkter med gode støjdæmpende egenskaber, som samtidig opfylder krav til hygiejne, robusthed, rengøring, økonomi og bæredygtighed.

Vi anvender en bred palette af programmer og metoder som sikrer gode resultater, herunder SoundPlan til støjberegning, Odeon til rumakustik og SONarchitect til bygningsakustik.

Vores ydelser vedrørende akustik og støj omfatter

  • Bygherrerådgivning
  • Bygningsakustik
  • Vej- og togstøj
  • Facadelydisolation / dimensionering af vinduer
  • Rumakustik
  • Interne støjforhold fra teknik og ventilation