Bæredygtigt byggeri

Interessen for bæredygtigt byggeri er stærkt stigende –  lige fra den enkelte bolig til bæredygtig udvikling i hele byområder.

Bæredygtigt byggeri Erhvervsbyggeri med fokus på bæredygtighed. Her er det Copenhagen Towers i Ørestaden, hvor 2.400 m2 solceller er monteret på husfacader og tag.

En investering i fremtiden

Med fokus på både bygningers og materialers livscyklus favner begrebet bæredygtighed sociale, økonomiske og miljømæssige perspektiver. Bæredygtigt byggeri omfatter mange fag og strækker sig over hele byggeprocessen. ÅF har stor viden og erfaring inden for alle fag og faser i byggeprocessen og vi ser det som vores opgave at forstå dine behov og gøre bæredygtigt byggeri enkelt for dig. 

Indenfor bæredygtigt byggeri kan vi

  • Rådgive om bæredygtigt byggeri
  • Screene projektets potentiale for bæredygtighedscertificering på en uge
  • Certificere bæredygtighed indenfor DGNB, LEED og BREEAM
  • Facilitere informationsmøder om bæredygtigt byggeri og certificering
Ikke alene kan der hentes store besparelser på energiregnskabet ved at tænke i bæredygtighed. Andre gevinster kan opnås i form af bedre indeklima, større trivsel og dermed større produktivitet i for eksempel erhvervslokaler.

Bæredygtighed er tværfagligt

I ÅF er vi interesserede i at vores rådgivning resulterer i bygninger, der fungerer både på papiret og i praksis. Vi har en lang historie med projekter, hvor rationelt og funktionelt byggeri med robuste løsninger og enkelhed har været bærende elementer i processen.

Vores fokus på enkelhed i processen sammenholdt med vores brede viden og erfaring gør, at vi ser bæredygtighed som en naturlig forlængelse af vores rådgivning. Vi gør bæredygtigheden enkel og overskuelig for dig som beslutningstager.

I samarbejde med arkitekter identificerer vi behovet på et tidligt stadium og arbejder med det bæredygtige byggeri ud fra en systematisk proces. En proces, som kan certificeres med DGNB-Denmark. Alt sammen for at fremtidssikre bygningen, øge dens værdi og gøre den mere attraktiv for investorer, ejere og brugere.

Green Building Council Denmark

ÅF er medlem af den danske non-profit organisation Green Building Council Denmark, der har til formål at støtte udbredelsen af bæredygtighed i den danske byggebranche.

Foreningen blev stiftet af en samlet dansk byggebranche i 2010 og varetager udvikling og administration af den danske bæredygtighedscertificering DGNB system Denmark. DGNB system Denmark er en dansktilpasset version af den internationalt anerkendte bæredygtighedsstandard DGNB, og bygger på Brundtlandrapportens definition af bæredygtighed.

I Danmark kan vi i skrivende stund tilbyde DGNB bæredygtighedscertificering af nybyggerier og omfattende renoveringer af kontorbygninger, etageejendomme, rækkehuse og byområder.

Vi er med i teknikergruppearbejdet hver gang DGNB systemet udvikles til en ny bygningstype.

United States Green Building Council

ÅF er medlem af USGBC (United States Green Building Council), som er et non-profit organization, der har bæredygtighed som sin vision. USGBC står som udvikler af certificeringsordningen LEED. LEED står for Leadership in Energy and Environmental Design, og er et internationalt anerkendt certificeringsordning for bygninger.

Ordningen fokuserer på bæredygtighed indenfor områderne:

  • bæredygtighed på grunden før og efter opførsel
  • transport og service facilliteter
  • energieffektivitet
  • vandeffektivitet
  • materialer og ressourcer
  • indendørs miljøkvalitet

  

ÅF har ligeledes en uddannet medarbejder som LEED AP (Accredited Professional) i kategorierne BD+C (Building Design and Construction) og ND (Neighborhood Development), som har indgående kendskab til LEED certificeringsordningen samt bæredygtige og miljørigtige løsninger, der kan implementeres i projekter i ind- og udland, hvor bæredygtighed er i fokus.

 

 

Vi er medlem af InnoBYG
- Innovationsnetværket for energieffektivt og bæredygtigt byggeri